Informatie assets nu ook vindbaar vanaf geografische kaart

Belangrijke wens die gebruikers van Informatieportaal.spoordata.nl aangegeven hebben en dan ook met stip op ons lijstje stond, is het zoeken van assetinformatie vanuit de geografische kaart. Het is gelukt om dit mogelijk te maken en dit volledig te integreren met het zoeken van informatie via zoektermen en filters. De informatie toegankelijk maken voor onze collega’s die buiten aan het spoor werken of binnen een storing analyseren, dat is wat we willen.

Hoe de geografische kaartweergave jou helpt

In de kaartweergave zijn de meest basic kaartzoekacties beschikbaar, die je ook op je tablet of smartphone kunt gebruiken. Je kunt;

  • Het gebied doorzoeken
  • Zoeken vanaf je huidige locatie, jouw GPS locatie
  • Zoeken vanaf een punt op de kaart en de bepaalde zoekstraal
  • Een zelf afgebakend gebied tekenen (polygon), waarbinnen je zoekt

Daarnaast kun je vanuit de detailpagina van bijvoorbeeld een wissel of een storing, zoeken naar de omliggende items binnen de door jou ingevoerde straal in meters. Zo kun je items vinden die niet direct gekoppeld zijn in de data, maar wel in de buurt liggen

Eerste portaal met data- én geografische weergave

Informatieportaal.spoordata.nl  is het eerste portaal binnen ProRail waarbij je configuratiedata, storingsdata en documentatie van assets zowel als data als geografisch kan doorzoeken. Vanuit elke plek in het informatieportaal kun je ervoor kiezen om deze spoordata op de kaart of als data te raadplegen.

Ervaar nu zelf de nieuwe kaartfuncties

Al met al voldoende reden om Informatieportaal.spoordata.nl  te gaan bezoeken en ontdekken. En……… laat gerust weten wat je ervan vindt! Want samen met jou willen we continue werken aan een steeds beter informatieportaal ter ondersteuning van je werkzaamheden.

De eerstvolgende toegevoegde datacollectie

Naast functionaliteit wordt ook gewerkt aan het uitbreiden van de data. De eerstvolgende asset collectie die wordt opgenomen bevat informatie over geulen, kabels en leidingen uit de GIL (Geulinhoudslijsten). Deze informatie wordt gecombineerd weergegeven met de tekeningen uit SAP. 

 

 

 

Media