Op deze pagina een lijstweergave van alle informatieproducten.
Direct naar de inhoud.
Conditiedata
Op deze pagina een lijstweergave van alle informatieproducten.
RailMaps: De ProRail-brede webviewer voor geografische gegevens. Van een grote diversiteit aan objecten kan informatie in de kaart worden opgevraagd.
Railinformatie Portaal: Het Railinformatie Portaal voorziet de bedrijfsfuncties: plannen, ontwerpen, bouwen, beheren en besturen van bruikbare informatie over assets middels één ingang naar alle beschikbare asset informatie en tekeningen.
Rail Infra Catalogus: Deze sharepoint site is bedoeld om mensen die aan de railinfra moeten werken van de juiste documentatie te voorzien.
SIGMA: SIGMA is de tooling waarin ProRail samen met de ketenpartners de absolute spoorgeometrie in de dataset Permanente Vastlegging Spoorgeometrie (PVS) beheert.
SpoorInBeeld: Met SpoorInBeeld stelt ProRail beeldmateriaal van het spoor en de spooromgeving beschikbaar. Het beeldmateriaal bestaat onder meer uit luchtfoto’s, panoramafoto’s en laserpuntenwolken.
Geo-informatieportaal: Hier vindt u diverse informatie producten zoals mapservices, webapps, cartotheek, story-maps, etc.
uPod: uPod maakt het uitwisselen van projectdata mogelijk. Data uitwisselen zal leuker worden en het zal er toe leiden dat deze data zó goed is dat de gehele spoorbranche deze met vertrouwen inzet voor data gedreven assetmanagement. Dit doen wij met een gebruiksvriendelijke applicatie. Hieronder kan je inloggen met je ProRail- of EX_ account.
BID manager: De BID manager bevat de objectenstructuur van ProRail.
Mapservices: Hier vindt je generieke mapservices met geografische data voor gebruik in applicaties.
BBMS: Het Branche Breed Monitoring Systeem (BBMS) biedt informatie over de conditie van de infra m.b.t.: baan, bovenleiding, wissels en spoorstaafdefecten.
Spoorwerk in mijn buurt: Met Spoorwerk in mijn buurt worden omwonenden van het spoor geïnformeerd over (hinder van de) werkzaamheden aan het spoor.
Cartotheek: Hier vind je kant en klare (topografische) kaarten in pdf formaat.
Plandix: Met Plandix maakt de afdeling Plancoördinatie een planning van de integrale gegevensuitwisseling van projecten en de landelijke leveringen t.b.v. de dienstregeling van ProRail.
Naiade: Naiade is het bronsysteem waarin geografische en functionele gegevens van spoorobjecten worden beheerd.
Waar vliegt ProRail: Voor het actueel houden van onze kaarten vliegen wij regelmatig met een helikopter over het spoornetwerk.
Spoorstaat: Spoorstaat is het centrale platform voor ProRail-medewerkers, dat een helder en actueel overzicht biedt van de staat van de infrastructuur. Met diverse dashboards biedt Spoorstaat, met name voor de Asset Management (AM)-organisatie, inzicht in de conditie van assets en de prestaties van processen.
RINF: Het Register van Infrastructuur (RINF) is een Europese database met spoor karakteristieken, waarmee een vervoerder inzicht kan krijgen of materieel geschikt is om op een specifiek spoor of traject te rijden. De gegevens in het RINF moeten door alle Europese Infrastructuurbeheerders aangeleverd worden.
V&G dossier: Het ProRail V&G dossier is een website met informatie, documenten en kaarten om buiten veilig te kunnen werken aan en rond het spoor.
OTL spoor: OTL spoor staat voor Object Type Library. In deze bibliotheek vindt je de objectstructuur van ProRail.
AFCA: Hier kan je een aanvraag indienen voor het corrigeren van afwijkingen op seinwezen tekeningen (SWOD en BVS).
PUIC: Met PUIC (ProRail Unieke Identificatie Code) creëren we een uniek identificatienummer voor elk infra-object dat alle informatie uit verschillende bronsystemen aan elkaar verbindt.
ProRail MEET: ProRail MEET is een kaart-gedreven applicatie die de verschillende onderdelen van het meetproces ondersteunt, de stappen om te komen tot de inwinning van conditiedata.
AM-I opleverdossier: Hier staan de opleverdossiers van Projecten naar ProRail Asset Management. Deze sharepoint site is alleen beschikbaar voor medewerkers van ProRail.
Cabineritten: Machinisten van reizigers- en goederen treinen nemen soms vanuit hun cabine de rit op met GoPro camera('s). Deze zijn, mits je de goede zoektermen gebruikt, te vinden op YouTube. AM Informatie heeft dit makkelijker gemaakt en een webapp ontwikkeld waarbij wij gebruik maken van YouTube.
RailFoto: Wil je foto’s bekijken die door onze collega's gemaakt zijn? Dat kan met deze applicatie. De app is alleen toegankelijk voor ProRail medewerkers en medewerkers van spoorgerelateerde aannemers met een zogenaamd EX_ account.
Luchtfoto ProRail: ProRail maakt gebruik van luchtfotografie om de infra in kaart te brengen. Met onder andere behulp van luchtfoto's houden wij onze databases actueel. In onderstaande viewer is die ProRail luchtfoto opgenomen.
PMP: PMP staat voor ProRail Monitoring Platform. Met dit platform wil ProRail de monitoringsgegevens van alle objecten die worden gemonitord op 1 centrale plaats vastleggen en de informatie op eenduidige wijze beschikbaar stellen.