Waarom PUIC?

Veelgestelde vraag

PUIC is bedacht en in het leven geroepen vanuit het programma SpoorData. In 2020 is begonnen met de doorontwikkeling van PUIC in een nieuwe applicatie op een nieuwe technologische basis.

De voornaamste redenen om de PUIC 1.0 applicatie te vervangen door het PUIC-2 Register zijn:

• De objecttypes en bronnen in het PUIC Register te kunnen beheren (configureren: aanmelden/ verwijderen/ wijzigen) zonder tussenkomst van een software-ontwikkelpartij.
  • Een proceswijziging in het registreren en beheren van de PUIC gegevens door te voeren. Bronhouders moeten zelf PUIC gegevens aan het PUIC-2 register aanleveren.
  • Een noodzakelijke slag te kunnen maken in robuustheid en performance.
    De vernieuwing van PUIC komt tot stand in het programma Geïntegreerd Inwinnen.